Znaleziono 10 wyników
- 20 sie 2024, 19:27
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Ruiny za byłym schroniskiem dla zwierząt - Gładyszewo
Mogę potwierdzić przypuszczenia, że w lasku za ruinami schroniska zakopywali padłe zwierzęta, byłam dzisiaj tam 20 sierpnia i widziałam fragment szczęki psa (chociaż nie jestem pewna czy to była od psa) oraz fragment kości przedniej łapy od nadgarstka do łokcia. A także rozrzucone w jednym miejscu ...
- 14 lis 2024, 23:33
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Pilskie schrony OPL
Tak, to jest piwnica. Taka sama jest na tyłach kamiennicy przy 11 Listopada.mathias pisze: 17 lut 2009, 11:56 Dizel, piwnica bo sam widziałem ją otwartą. Często chyba robiono je tak na dworze, prawda?
- 18 lut 2025, 09:19
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: ŻABKI
Żabki stoją sobie na terenie przedszkola koło kościoła św. Rodziny, zostały jeszcze dwie.
Mój syn chodzi do tego przedszkola przy św. Rodzinie i miałam okazję zobaczyć te śmietniki , ale żabek nie widziałam natomiast jest tam wilk i coś co przypomina krokodyla bądź smoka ( wydaje mi się że to ...
- 06 mar 2025, 20:43
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Park Miejski
Witam
Mam pytanie odnośnie pewnego budynku znajdującego się na tyłach parku miejskiego wzdłuż ulicy Chopina, wygląda na budynek gospodarczy. Czy taką pełnił funkcję?
Mam pytanie odnośnie pewnego budynku znajdującego się na tyłach parku miejskiego wzdłuż ulicy Chopina, wygląda na budynek gospodarczy. Czy taką pełnił funkcję?
- 30 mar 2025, 12:54
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Konsulat RP
Według starego zdjęcia Konsulatu RP z lat 1928-1934 - budynek wyglądał nieco inaczej, czy obok tego budynku było jeszcze jakieś zabudowanie ? Chodzi mi o ten pusty obecnie plac przy budynku dawnego Konsulatu RP przy ulicy Kilińskiego .
- 02 kwie 2025, 18:24
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Konsulat RP
Według starego zdjęcia Konsulatu RP z lat 1928-1934 - budynek wyglądał nieco inaczej, czy obok tego budynku było jeszcze jakieś zabudowanie ? Chodzi mi o ten pusty obecnie plac przy budynku dawnego Konsulatu RP przy ulicy Kilińskiego .
Jeśli masz na myśli pusty teren między budynkiem przy ul ...
- 16 lut 2026, 08:00
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Pilskie kolejowe klimaty
Zakład "Interlok" nie funkcjonuje. Trwają przepychanki prawne związane z jego upadłością i zadłużeniem. Niestety.
No tak, ciężko tu w Pile utrzymać budynki czy firmy związane z historią miasta. Dobrze, że niektóre z budynków po ZNTK są wykorzystywane jako magazyny. Ale reszta z budynków po ...
- 16 lut 2026, 09:24
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Pilskie kolejowe klimaty
Jedno co dobrze zrobili to to, że z inicjatywy dyrektora i właściciela szkoły przy ulicy Warsztatowej przekształcili jeden budynek po ZNTK na bursę dla uczniów szkoły "Nauka". Uratowali go przed zniszczeniem
- 03 kwie 2026, 17:05
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Wsparcie na remont samolotu Lim-2 Pomnik Lotnika w Pile
Ten samolot jest pamiątką tego że kiedyś Piła miała jednostkę szkoleniową. Ten samolot jest częścią historii miasta.
- 06 kwie 2026, 16:34
- Przejdź do forum
- Przejdź do tematu
Re: Pilskie schrony OPL
Teraz pewnie za stadionem MOSiR nie będzie czego szukać, tak samo jak i za kinem Iskra.