Miło nam poinformować, że ukazała się w sprzedaży kolejna partia koszulek sympatyków naszej strony. Wielkim zaskoczeniem było dla nas to, w jakim tempie rozeszła się pierwsza partia i dlatego wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu, zamówiliśmy kolejne 30 szt. Mamy nadzieję, że i te koszulki szybko znajdą swoich właścicieli.

Koszulki dostępne są w rozmiarach M, L, XL, XXL. Gramatura materiału 200, kolor czarny. Nadruk naniesiony metodą FLEX. Koszt koszulki 30 zł.

Koszulki można nabyć w sklepie militarnym WOJAK.

Wyspiańskiego 2A/1U, osiedle Górne, Piła.

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 07 Wrz 2010 06:48

Odpowiedz  [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Tajemnica pilskiego lotniska?! 
Autor Wiadomość
Przyjaciel DP

Miejscowość: Niemcy
Post Re: Tajemnica pilskiego lotniska?!
Zastanawiam sie w jakim celu mialy sluzyc tunele pod lotniskiem, jesli takowe sa? Nie byly one chyba wykorzystywane jako magazyny, gdyz jak juz wczsniej na forum wspominalem w jednym z folwarköw na terenie dzisiejszego Gladyszewa w stodole w 1945r. znaleziono caly magazyn czesci zamiennych do samolotöw, przede wszystkim chlodnic. Czesci te przez dlugi czas tam sie znajdowaly po czym zostaly zabrane przez wojsko polskie. Mysle, ze gdyby byla mozliwosc ukrycia takich czesci to, ukryto by je w tunelach.

25 Lut 2010 10:43
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Thomas z Wien
Odin napisał(a):
Podpowiem wam prosty sposób na waszą bolączkę. Dobry georadar.

2-tyg. temu oglądałem ciekawy program na /TV -De/ jest coś nowego i lepszego niż georadar, dopiero używany przez archeologów. Wygląd podobny do wykrywacz metali, wysyła elektromagnetyczne impulsy i przedstawia obraz na ekranie z głębokości do kilkunastu metrów. Dokładnie widać głęboko umieszczone przedmioty, starożytne mury, ulice, kanały.
Gdzie to można kupić nie wiem, ale cena na pewno ... nie dla amatora.

adam napisał(a):
Mysle, ze gdyby byla mozliwosc ukrycia takich czesci to, ukryto by je w tunelach.

To logiczne spostrzeżenie.

Thomas

25 Lut 2010 11:54

Czy Wielki Moderator moglby mnie oswiecic i podac przyczyne usuniecia wszystkich moich postow...???
Bede wdzieczna.

27 Lip 2010 22:36
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła
observer napisał(a):
Czy Wielki Moderator moglby mnie oswiecic i podac przyczyne usuniecia wszystkich moich postow...???
Bede wdzieczna.

Musi się pani przyzwyczaić.Na tak poważnym forum nie ma miejsca na głupoty i żarty!!!
Kasowanie postów a nawet całych dyskusji(jak w moim przypadku)nie jest tutaj niczym nadzwyczajnym!!Ale takie mają prawo i nic my biedni nie możemy zrobić!!Pozdrawiam :D

28 Lip 2010 00:27
Profil E-mail

marasxt napisał(a):
Ołówek to taki mały betonowy barbakan dla wartownika. Postarasz się to znajdziesz fotki na forum. Co do wejść pod lotnisko to słyszałem, że pilnują ich rezydenci Wehrwolfu, jednego nawet ponoć udało się zdemaskować.

Jak widac, to nie ja zaczelam watek - podzielilam sie tylko wiedza jaka posiadam w tym temacie.
Myslalam, ze instytucja cenzora odeszla razem z PRL-em.
Panowie Moderatorzy - zmiencie nazwe na www.forumdlawybranych.dawna.pila.pl
Nie wiem czy bardziej jestem zdegustowana, czy bardziej chce mi sie smiac...?

28 Lip 2010 11:56
Profil E-mail
Awatar użytkownika

observer napisał(a):
marasxt napisał(a):
orum. Co do wejść pod lotnisko to słyszałem, że pilnują ich rezydenci Wehrwolfu, jednego nawet ponoć udało się zdemaskować.

Z tego można sie tylko smiać!!

28 Lip 2010 12:05
Profil E-mail
Przyjaciel DP

observer napisał(a):
(...)Myslalam, ze instytucja cenzora odeszla razem z PRL-em.(...)

To dobry tok myślenia!
Kiedy polskiego polityka przyłapią na szmaceniu się, to od razu jest sprawa polityczna. Jak Moderator skorzysta z oczywistych przywilejów, to z mety 'cenzurą' po karku dostaje. Observer, świat nie jest czarno-biały i ktoś musi porządku pilnować. Tak było, jest i zawsze będzie! W domu nie pilnujesz, żeby nikt w buciorach po świeżo wypastowanej podłodze nie chodził? Tu jest tak samo i nie ma to z cenzurą zupełnie nic wspólnego... Heh! A twoje przestrogi, wybacz naprawdę były niedorzeczne... :mryellow:

28 Lip 2010 17:38
Profil E-mail

Nie wiem co jest "dorzeczne", a co nie... Sledzilam z uwaga ten temat. Przeczytalam o podejrzeniach, rezydentach, straznikach i czym tam jeszcze... Zaciekawilo mnie to, bo co jakis czas podobne tematy wyplywaja w Gorach Sowich i nie tylko.
Nie ja zaczelam pisac o tych niedorzecznosciach, wojtaq!!! odnioslam sie tylko do poprzednich postow.
W miescie, gdzie mieszkam i pracuje duzo sie na te tematy mowi - bardzo duzo. Czasem wydaje mi sie, ze za duzo...
I jeszcze cos - nikomu nie weszlam nigdzie w zadnych buciorach, a chcialam sie tylko dowiedziec dlaczego moje wpisy zostaly usuniete, do czego mam chyba prawo, tak...?

28 Lip 2010 20:54
Profil E-mail
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła- Ringstraße
http://przewodnik.onet.pl/dreszczyk/str ... tykul.html

28 Lip 2010 21:01
Awatar użytkownika

Aragorn napisał(a):
http://przewodnik.onet.pl/dreszczyk/straznicy-przeszlosci,1,3324816,artykul.html

:oops:

A tak poważnie...I co ten artykuł ma mnie przekonać że w Polsce działa 5 kolumna???
Kilka wypowiedzi przedstawicieli tzw środowiska Poszukiwaczy skarbów??Którzy kojarzą mi się z pseudo historycznymi publikacjami w których pełno nadinterpretacji faktów historycznych,wyolbrzymiania,wyrwanych z kontekstu cytatów, źle uźródłowionych lub wcale, bez odpowiedniej recenzji,bez krytyki historycznej...
Ludzi którzy nagną każdy fakt pod swoja tezę??Nastawionych na tanią sensacje,lub mających w tym jakiś interes???Więcej turystów,sprzedanych książek..A może chodzi o niepohamowane ambicje???Litości...Herodot musi się w grobie przewracać jak to widzi.

Jak to mówią papier przyjmie wszystko, no i odpowiedzialność mała..

29 Lip 2010 01:33
Profil E-mail

Aragorn napisał(a):
http://przewodnik.onet.pl/dreszczyk/straznicy-przeszlosci,1,3324816,artykul.html

Artykul jest z wczoraj, z godz. 10.03.
Ja o spadkobiercach WW, realnych, zyjacych ludziach z krwi i kosci, pisalam trzy dni temu - ale posty jako niedorzeczne zostaly usuniete.

29 Lip 2010 10:49
Profil E-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość