Miło nam poinformować, że ukazała się w sprzedaży kolejna partia koszulek sympatyków naszej strony. Wielkim zaskoczeniem było dla nas to, w jakim tempie rozeszła się pierwsza partia i dlatego wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu, zamówiliśmy kolejne 30 szt. Mamy nadzieję, że i te koszulki szybko znajdą swoich właścicieli.

Koszulki dostępne są w rozmiarach M, L, XL, XXL. Gramatura materiału 200, kolor czarny. Nadruk naniesiony metodą FLEX. Koszt koszulki 30 zł.

Koszulki można nabyć w sklepie militarnym WOJAK.

Wyspiańskiego 2A/1U, osiedle Górne, Piła.

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 04 Wrz 2010 21:45

Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
 Imprezy kulturalne związane z miastem 
Autor Wiadomość

Post Re: Imprezy kulturalne związane z miastem
Jaki będzie charakter wystawy? Może bym coś swojego podrzucił?

08 Lut 2010 15:16
Profil E-mail
Przyjaciel DP

Miejscowość: Piła
13 lutego modele, zdjęcia i umundurowanie z tamtego okresu. Natomiast 14 lutego jak najbardziej otwarty schron i wystawa na zewnątrz schronu, pokaz sprzętu wojskowego, ubrane osoby w mundury i grochówka wojskowa z kuchni polowej. Mam nadzieje że pogoda nie spłata figla. Jeśli są osoby chętne wspomóc wystawę fantami szybki kontakt loluk@wp.pl
Pozd.

08 Lut 2010 21:18

Bwerk45 więc co z rekonstrukcją walk o miasto? Będzie coś czy nie... bo jak pisałem w temacie stworzonym na tą okoliczność, podobno macie... czy mają problemy... z pieniędzmi z miasta na ten cel. Czy to prawda?

08 Lut 2010 22:58
Profil E-mail

A co Ty się tak dopytujesz o tą kasę od miasta :smile4: ??? Masz wyraźnie napisane post wyżej co będzie :twisted:

09 Lut 2010 02:17
Przyjaciel DP

Rekonstrukcji walk o miasto nie będzie.

09 Lut 2010 10:16
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Fotki z dzisiejszej wystawy:
Image Image Image Image Image Image

14 Lut 2010 13:52
Profil E-mail
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Przesyłam krótki reportaż z Zimowej Soboty na Dwóch Kółkach. Bardziej opisowo - spotkanie piechurów, rowerzystów i kajakarzy na Cmentarzu w Leszkowie; połączenie rekreacji i spotkania towarzyskiego ze wspomnieniem o tych, którym w podobnych zimowych warunkach było znacznie ciężej...
Image Image Image Image Image Image Image Image

14 Lut 2010 21:27
Profil WWW

Swoją drogą dopiero wczoraj uświadomiono mi, że Oleg wymawia się jako Aleg. :)

I małe prytanko? Jaka uroczystość miała dziś miejsce wczesnym popułdniem w PDK? Wybaczcie nie śledze wszystkich zapowiedzi i nie wiem, a z tego co zauważyłem była to uroczytość dość "gruba". Sporo przed budynkiem stało pojazdów z wojskowymi tablicami rejestracyjnymi.

15 Lut 2010 00:32
Profil E-mail WWW
Przyjaciel DP

Występowała orkiestra wojskowa.

15 Lut 2010 10:32
Przyjaciel DP

Miejscowość: Pila Bismarckstrasse
Witam

Od 26 lutego w Muzeum Okręgowym w Pile, rozpocznie się wystawa zdjęć P. Romana Zaranka.
Więcej info na stronie muzeum. Pozdro

21 Lut 2010 02:50
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła - Matwiejewa dawniej Westendstraße
Image

26 Mar 2010 21:24
Profil E-mail WWW
Przyjaciel DP

Miejscowość: Pila Bismarckstrasse
Znalezione w Necie > http://www.pila.pl/content.php?sid=&tr= ... p=&lang=pl

Zapowiada się ciekawie zwłaszcza dla miłośników historii naszego miasta. Pozdrawiam czesio :smile4:

10 Maj 2010 20:32
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Może nie do końca impreza zawiązana z naszym miastem ale na pewno warto wspomnieć.
Po więcej szczegółów odsyłam pod adres > http://dolinanoteci.pl/piknik

Image

20 Lip 2010 18:38
Profil E-mail WWW
Przyjaciel DP

Bez wątpienia była to impreza dobrze zaprojektowana i przemyślana. Niestety, jak w podobnych projektach głównym rozgrywającym stała się pogoda i jeśli niedzielę zaliczyć do idealnych dla pokazu, to poprzedzająca sobota zaskoczyła wszystkich wściekłym kaprysem Natury :P
Pomimo tego, wykonawcy dali z siebie wiele dla odtworzenia kontrowersyjnego epizodu konfliktów polsko-szwedzkich i odwalili kawał dobrej roboty, który może wydać dobre i obfite owoce w przyszłości. Ponadto stworzono doskonały przyczynek dla historycznej refleksji widzów, jak to właściwie z ujską zdradą faktycznie było? Przez całe generacje pokutuwała teza o zakulisowych rokowaniach z wojskami Karola Gustawa, które jakoby doprowadziły do stopniowej utraty znaczenia Polski na politycznej scenie Europy. Niemniej funkcjonują przeciwne głosy wskazujące na brak innej alternatywy wobec zagrożeń, jakie w drugiej połowie XVII w. stanęły przed Rzeczypospolitą. Dobrze się stało, że entuzjaści wystapili z inicjatywą wydobycia z przeszłości żywego obrazu tamtych wydarzeń i poruszyli naszą świadomość. Mam nadzieję na kolejne odsłony, tym razem we właściwej oprawie i dobrej pogodzie!
Jeszcze trzeba zaznaczyć, że tu i ówdzie widziane były charakterystyczne koszulki z logo dawna.pila.pl :mryellow:

26 Lip 2010 08:28
Profil E-mail
Przyjaciel DP

Miejscowość: Niemcy
Aby nie zaczynać nowego wątku, informację tą podaję w tym temacie. Otóż od przynajmniej dwóch lat Przedsiebiorstwo Poligraficzno-Reklamowe "Tongraf" z Piły wydaje kalendarz scienny o historycznym charakterze. Są w nim umieszczone mapy ze zbiorów Muzeum S. Staszica w Pile, Muzeum Ziemi Waleckiej oraz ze zbiorów prywatnych.

31 Lip 2010 12:05
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Kolejna, ciekawa impreza w Pile, po więcej szczegółów odsyłam pod adres > http://www.pila.fortyfikacje.pl/

Image

03 Sie 2010 14:04
Profil E-mail WWW
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Na placu ma być również jakaś impreza zorganizowana przez SHF może ktoś przybliżyć o co chodzi?

07 Sie 2010 13:13
Profil E-mail
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Szczegóły dotyczące najbliższej wystawy w SCHRONIE.

Image

09 Sie 2010 18:33
Profil E-mail WWW

ooo będę zdecydowanie :)

BTW

Czekam od lutego na kontakt w sprawie drzwi od schronu. Miał ktoś się odezwac od was i nic, cisza! Jak wam zależy to odezwijcie się do mnie na PW!

09 Sie 2010 18:37
Profil E-mail
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Znowu dwie fajne imprezy w jednym czasie.. to super co robicie ale trzeba będzie latać z lotniska na plac i na odwrót, szkoda.

10 Sie 2010 10:59
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

A czy na lotnisku będzie grochóweczka :smile4:

10 Sie 2010 13:11
Profil E-mail YIM

Dodatkowe informacje o Pikniku militarnym:

14.08.2010r. ok. godz. 20: 30 rozpoczniemy, jeśli będzie już wystarczająco ciemno projekcje filmów na głównej bramie schronohangaru. Nasze kino letnie nie jest wyposażone w krzesełka i wygodne fotele, dlatego warto zabrać z domu koc, do dyspozycji będą również opony. Po filmach zapraszamy do wymiany poglądów przy ognisku, prowiant każdy zapewnia sobie we własnym zakresie.

W niedzielę 15.08.2010r. o godz. 12:00 rozpoczyna się Piknik militarny, będzie można nie tyko obejrzeć sprzęt wojskowy, ale także zasiąść w hełmofonie za kierownicą wozu dowodzenia, usiąść przy spustach przeciwlotniczego karabinu maszynowego. Obejrzeć ciekawą ekspozycję mundurów przygotowaną przez Muzeum Okręgowe im. Stanisława Staszica w Pile oraz podziwiać efekt pracy pasjonatów z Muzeum Wału Pomorskiego z Wałcza. Dodatkowo strzelnica ASG i inne atrakcje, każdy znajdzie coś dla siebie.

O godz. 14:00 oficjalnie zaprezentujemy „Tygryska” – przygotowaliśmy na tą okazję coś specjalnego.

Po otwarciu schronohangaru będzie udostępniona do zwiedzania ekspozycja obrazująca historię Polskiego lotnictwa wojskowego na Pomorzu, w której Piła odegrała ważną rolę.

Oczywiście na pikniku nie zabraknie grochówki i kiełbasek z grilla. Warto ten dzień spędzić na powietrzu i nie tracić czasu na gotowanie obiadu w domu.

Serdecznie zapraszamy.

11 Sie 2010 22:49
Profil E-mail

Zapowiada się całkiem całkiem. :)

A przy okazji pozwolę sobie zapytać. Projekcia jakich filmów jest przewidziana? Pytam nie bez powodu, chcąc uniknąć sytuacji, w której ponownie ktoś na forum stwierdzi, że swoją wiedze o militariach opieram na serialu "Czterej pancerni i pies". ;) Uważni czytelnicy forum wiedzą kto i kiedy to stwierdził. ;)

12 Sie 2010 15:35
Profil E-mail WWW

Miejscowość: Piła/Wrocław
Z przyjemnością wpadnę.

12 Sie 2010 17:47
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Wystawa w schronie:

Image Image Image Image Image

14 Sie 2010 15:49
Profil E-mail

I ode mnie:

14 Sie 2010 17:58
Profil E-mail
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła- Ringstraße
Przy dźwiękach utworu Vangelisa otworzyła się brama schronohangaru, Tygrysek z pewnym oporem, jakby zawstydzony dał się wytoczyć na zewnątrz :)

Image Image Image Image Image Image Image

15 Sie 2010 17:17

I przy dźwiękach Vangelisa został holowany do schronohangaru. :)

Impreza na duży plus! :)

15 Sie 2010 18:50
Profil E-mail WWW
Przyjaciel DP
Awatar użytkownika

Mi też bardzo się podobało. Extra impreza. Dobrze, że są w Pile jeszcze tacy ludzie :)

15 Sie 2010 20:23

Coś wspaniałego... ludzie aż płakali (bynajmniej ci stojący za mną), byli także Niemcy! Słyszałem też inne języki - coś wspaniałego. Cudowna impreza i moje pytanie skierowane do chłopaków zajmujących się Tygrysiem.... czy będzie on dostępny także w inne dni? Bo szczerze dzisiaj ludzie mnie zdenerwowali swoją nadpobudliwością i niedoczekaniem, a chciałbym w spokoju tygryska zobaczyć. Czy będzie też taka możliwość żeby w inne dni go zobaczyć i dotknąć? I jeśli jest możliwość to prosiłbym o kontakt na PW, bo mam jeszcze jedno pytanie :) Pozdrawiam! Chłopaki... daliście czadu!

Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj filmy z imprezy: http://www.youtube.com/mateusz19pila ZAPRASZAM SERDECZNIE!

15 Sie 2010 20:59
Profil E-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość