Konkurs - Piła na starej fotografii
- hrabia
- PRZYJACIEL
- Lokalizacja: Schneidemühl, Pila, Kröcherstraße - Königsblicker Straße - Brauerstraße Poland
Witam i pozdrawiam w Nowym Roku , jeżeli chodzi o poprzednią zagadkę to nie jest Plac Powst.Warszawy.jest to fragmęt parku z alejkami nalezącego do Domu Staszica przy ul.Browarnej który był integralną częścią jego.Po prawej stronie widać schodki obok których za krzakami był mur na całej długości i łączył się z budynkiem za Muzeum.Oddzielał on ul.Walki Młodych (obecnie Witosa)wraz z zabudową i ogródkami od całego terenu znajdującego się przed mostem.Bardzo często ludzie skracali sobie drogę przechodzac przez moje podwórko i klatkę kamienicy co nas denerwowało czasami,natomiast Plac Powst.Warszawy rozpoczynał się od nieistniejącego już parterowego budynku.Rozebrano go dla utrakcyjnienia terenu ze względu na Mc Donalda,co nie przyniosło korzyści,jedynie mają radochę właściciele psów bo mają gdzie sie załatwiać.Z drugiej strony częściowo można uznać tą odpowiedz,gdyż w dalszej perspektywie widac plac o którym mowa.
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
Witam.
Przyznaje hrabio, że możesz mieć racje. Po odsłonięciu budynków w oddali widze, że jest to miejsce bardziej wysunięte w stronę ul.Witosa niż przypuszczałem.Niemniej zapewne i tak podałbym nazwę Plac Powstańców Warszawy, bowiem nie wiem jakiej innej charakterystycznej nazwy użyć. Dzięki za sprostowanie i wyjaśnienie.
A dla Marcina podpowiedź: Nie jest to ulica Węglowa, lecz przeciwległy obszar miasta.
Przyznaje hrabio, że możesz mieć racje. Po odsłonięciu budynków w oddali widze, że jest to miejsce bardziej wysunięte w stronę ul.Witosa niż przypuszczałem.Niemniej zapewne i tak podałbym nazwę Plac Powstańców Warszawy, bowiem nie wiem jakiej innej charakterystycznej nazwy użyć. Dzięki za sprostowanie i wyjaśnienie.
A dla Marcina podpowiedź: Nie jest to ulica Węglowa, lecz przeciwległy obszar miasta.
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
No to jeszcze jedna podpowiedź.
Powiem tak: Myślę, że adam nie powinien mieć kłopotów z odpowiedzią.Chyba nie bywa ostatnio na forum. W innym przypadku szybko by odpowiedział, a ci którzy czytali i pamiętają jego ostatnie wypowiedzi będą wiedzieli o jaką ulicę chodzi.
Jeśli nie to jutro podam odpowiedź.
Powiem tak: Myślę, że adam nie powinien mieć kłopotów z odpowiedzią.Chyba nie bywa ostatnio na forum. W innym przypadku szybko by odpowiedział, a ci którzy czytali i pamiętają jego ostatnie wypowiedzi będą wiedzieli o jaką ulicę chodzi.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.