Rozwalają stare budynki!
-
wilczehamry
- Kontakt:
- Roto
- Polubiono: 1 raz
Kamieniczka
Tu chodzi o pomieszczenie przed czy za kamieniczka, bo z boku znajduje sie klika wejść, i jedno wolnostojące pomieszczenie, natomiast przed znajdują się dwa wejścia środkowe i z boku na prawo. O które ci chodzi, o to przed czy za?
Pozdrawiam
Roto~~
Pozdrawiam
Roto~~
-
wilczehamry
- Kontakt:
- Roto
Kamieniczka
Wilczehamry mam nadzieje, że chodziło ci o tą kamieniczkę:
- BOGDAN
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 4 razy
Został zbudowany (w znaczeniu dzisiejszym) jako klub kolejarza w końcu XIX wieku. Pierwotnie obok niego był większy obszar. Mieścił się tam nawet kort tenisowy. Po wojnie miesciło się tam m.in. przedszkole kolejowe. Po nim dopiero było Społeczne Liceum Ogólnokształcące. Ale to juz najnowsza historia.jarek pisze:A jaka jest historia budynku przy ul. Kwiatowej, tego na przeciw PKS'u. Ostatnio bylo chyba tam prywatne liceum czy jakas inna szkola. Ale wczsniej? Z tego co teraz widzialem, to jest on ogordzony plotem i nie wiem czy tez nie przeznaczony do rozbiorki.
-
wilczehamry
- Kontakt:
Re: Kamieniczka
Tak dokładnie, to ta kamieniczka.Roto pisze:Wilczehamry mam nadzieje, że chodziło ci o tą kamieniczkę:
- Roto
Budynek za Mc'Donaldsem.
Też zauważyłem, że brak tego budynku i wzieli się za następny obok który jest w fazie rozbiórki. Moim zdaniem wszystkie te kamieniczki mogą zniknąć już nie długo są dwa powody:
- Sąsiedztwo Mc~~
- Niezbyt miłe towarzystwo mieszkające tam
Pozdrawiam
Roto~~
- Sąsiedztwo Mc~~
- Niezbyt miłe towarzystwo mieszkające tam
Pozdrawiam
Roto~~
- SA108
- REDAKTOR
- Polubił: 5 razy
- Polubiono: 85 razy
Re: Budynek za Mc'Donaldsem.
Tego to nie wiedziałem... Możesz napisać, co dokładnie burzą? Którąś z kamienic czy te oficyny obok?Roto pisze:wzieli sie za nastepny obok który jest w fazie rozbiórki.
W piątek przeżuwając bezsmakową bułę z Maca podziwiałem brygadę rozbiórkowa w akcji. Znikał parterowy budynek bezpośrednio sąsiadujacy z parkingiem baru. Dodam jeszcze kolejną przyczynę rozbiórek: kiepski stan techniczny budynków i niespecjalna prezencja. Słyszałem, że wyburzane mają być również oficyny i szopki przy ulicy Browarnej. Mam nadzieję, że tylko oficyny...
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.