Pilskie kolejowe klimaty
- Mateusz 24
- Polubiono: 1 raz
- Kontakt:
Re: Pilskie kolejowe klimaty
Panowie, czy mnie się myli, czy zaczęli w końcu brać piętrusy do rewizji? Ostatnio widzę śmigają na trasie Piła - Chojnice, a wczoraj podczas kręcenia złapałem Stonkę z kilkoma gotową do odjazdu. Czyżby zaczęły się przygotowania do zamknięcia tej części dworca i stąd te odjazdy?
Do zamknięcia torów północnych to jeszcze bardzo długa droga i to jeszcze nie przesądzone, czy do tego dojdzie. A wagony prawdopodobnie idą do rewizji, bo podobno PR chce je wynając dla IC.
- Mateusz 24
- Kontakt:
No to fajnie
Trzeba dzisiaj chyba się wybrać na szlak
- Mateusz 24
- Kontakt:
Z dzisiejszego kręcenia
Po porannym wykolejeniu towarowego miedzy Podgajami, a Jastrowiem wszystkie pociągi TLK z północy kierowane są przez Chojnice do Piły i prowadzone są Gagarinami, więc jest okazja do ciekawych zdjęć...
- Mateusz 24
- Kontakt:
Może mi ktoś napisać jak wygląda w tej chwili sytuacja z tymi pociągami, które jadą przez Chojnice? Jak to wygląda w Pile i jaką trasą one jadą. Pytam, bo jutro chce wypad zrobić, a nie wiem jak mam się ustawić, czy na Ostbahnie, czy w kierunku na Chojnice... W dodatku nie wiem jakie są różnice czasowe pociągów i o której są w Pile.
Od dziś już wszystko wróciło do normy i TLK jadą normalna trasą przez Jastrowie.
Na Chojnice to tez Ostbahn
Na Chojnice to tez Ostbahn
Do ciekawego zdarzenia doszło w Pile na stacji kolejowej w zeszłym tygodniu, otóż znajomy wracał ostatnim pociągiem do Poznania i jakież było jego zdziwienie i innych trzech pasażerów gdy pociąg odjechał, ale bez ostatnich dwóch wagonów w których oni siedzieli.
Po wielu rozmowach z pracownikami kolei w Pile, zostali dowiezieni do Poznania samochodem prywatnym przez znajomego pani sprzedającej bilety w kasie.
Po wielu rozmowach z pracownikami kolei w Pile, zostali dowiezieni do Poznania samochodem prywatnym przez znajomego pani sprzedającej bilety w kasie.
- Mateusz 24
- Kontakt:
Na przejeździe Piła - Leszków nie działa sygnalizacja na przejeździe! Dzisiaj o mały włos nie doszło do dwóch wypadków! Pociągi jadą szybko i mechu nie ma świadomości, że nie działa sygnalizacja! Trzeba to komuś zgłosić... napisałem do prezydenta na FB, ale nie wiem, czy to dobry kierunek! Trzeba się spieszyć, bo dojdzie do tragedii :woot:
Może zadzwoń na policję.
- Mateusz 24
- Kontakt:
Przecież co oni mogą zrobić? To poważna sprawa! Tutaj nie ma co dzwonić po policjach, czy coś.. trzeba to naprawić...
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
I sądzisz, że prezydent to zrobi najszybciej bo właśnie odwiedził swój profil na FB? A jeśli nie zrobi, to przynajmniej szybciej zawiadomi kogo trzeba niż np. drogówka?
Cenie Matwusz Twój zapał, ale często mnie zadziwiasz.
Ale niemniej dzięki za info.
A właściwym jest jak przypuszczam:
Zakład Linii Kolejowych w Szczecinie
Dyrektor
Zbigniew Zarychta
tel. (0-91) 471-55-50
fax (0-91) 471-54-09
ul. Korzeniowskiego 1
70-211 Szczecin
e-mail: iz.szczecin@plk-sa.pl
A właściwym jest jak przypuszczam:
Zakład Linii Kolejowych w Szczecinie
Dyrektor
Zbigniew Zarychta
tel. (0-91) 471-55-50
fax (0-91) 471-54-09
ul. Korzeniowskiego 1
70-211 Szczecin
e-mail: iz.szczecin@plk-sa.pl
- Mateusz 24
- Kontakt:
No i ziolek prezydent powiadomił służby.
Efekty sprawdzimy w ciągu tygodnia 
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
Może i powiadomił. Nie przeczę. Pewnie jakbyś poprosił kolegę by zadzwonił zamiast Ciebie po pogotowie też by zadzwonił, z tym że pewnie zrobiłbyś to szybciej. Ale niemniej rispekt za Twoje zaangażowanie. Fakt, że mogłeś nie wiedzieć kto odpowiada za przejazd. Pozdrawiam.
- Mateusz 24
- Kontakt:
Jeśli w Pile była by jakaś dyrekcja zwiazana z PKP to od razu bym tam wbił, ale nie ma więc jedyną adekwatną osobą jest prezydent. W końcu może się tym też zająć. I już nie chodzi o to, kto ma to zrobić... tu chodzi o życie ludzi! Pociągi tam pewnie jadą od strony Poznania z ponad 60 km/h... łatwo pomyśleć co by się stało jakby jakiś baran nagle wyskoczył przed pędzący skład...
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.