Wypadki lotnicze na lotnisku w PILE
Re: Wypadki lotnicze na lotnisku w PILE
O wypadku z 1972 roku rozmawiałem z tatą. Tata widział mniej więcej ten wypadek (widział jak samoloty robią coś w stylu beczki, po czym znikają z pola widzenia i chwile potem pojawił się czarny dym). Ze wszystkich opisów, jakie przeczytałem wnioskuje, że w katastrofie uczestniczyły 2 samoloty. Ale z opisu taty wynika, że były 3 samoloty w tym czasie w tamtym miejscu. Czy jest możliwość manipulacji w tym wypadku (być może czwarta ofiara tego wypadku nie mogła zostać ujawniona)? Może być też tak, że w ostatniej chwili samolot zmienił kierunek lotu i odleciał chwile wcześniej. Z tym, że tata jest na 90% przekonany, że zginęło 4 pilotów w tej katastrofie.
Wypadki podczas Szybowcowych Mistrzostw Polski w Pile.
Kolejne zderzenie szybowców w Pile. Zginął jeden z pilotów; drugi wyskoczył » http://kontakt24.tvn24.pl/temat,kolejne ... goryId=496
Kolejne zderzenie szybowców w Pile. Zginął jeden z pilotów; drugi wyskoczył » http://kontakt24.tvn24.pl/temat,kolejne ... goryId=496
Nie wiem o kim mowa, ale mam nadzieje, że limit niesamowitego pecha został już wyczerpany i chłop szybko wróci do zdrowia. Jakoś pilskie lotnisko ostatnio nie ma dobrej passy...
-
wojtaq
- MODERATOR
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 8 razy
- Kontakt:
Kanclerz z całym szacunkiem dla tragedii, ja chciałbym wiedzieć kto z moich kolegów uległ temu wypadkowi! Więc jeśli nic nie stoi na przeszkodzie (np. zastrzeżenie informacji przez poszkodowanego lub rodzinę czy inne istotne przyczyny) podaj, proszę kogo z naszych dotknęło to nieszczęście? Może trzeba będzie pomóc, wesprzeć czy wogóle wyrazić zwykłe, ludzkie współczucie. A trudno to zrobić bez podstawowej wiedzy...
Przykro bardzo jak się dowiedziałem o tym, tym bardziej, że to mój dobry kolega... :/
Wypadek w Pile » http://www.szybowce.com/bez-kategorii/wypadek-w-pile
Aeroklub Polski pomaga poszkodowanemu w Pile » http://lotniczapolska.pl/Aeroklub-Polsk ... Pile,34221
Wypadek w Pile » http://www.szybowce.com/bez-kategorii/wypadek-w-pile
Aeroklub Polski pomaga poszkodowanemu w Pile » http://lotniczapolska.pl/Aeroklub-Polsk ... Pile,34221
Wiesz może jak bardzo jest poszkodowany?
Czesław - aż trudno uwierzyć...
Do tej pory nie mogę w to uwierzyć, gdy wczoraj od pavvlo dostałem wiadomość zaniemówiłem...zgredek pisze:Wiesz może jak bardzo jest poszkodowany?
-
wojtaq
- MODERATOR
- Kontakt:
Stan Macieja jest poważny, choć nie zagraża już życiu! Póki co nie zdecydowano się na szczegółową diagnostykę z powodu braku możliwości przy bieżącej kondycji pacjenta. Nastąpi to niezwłocznie, prawdopodobnie we wtorek rano. Na teraz wiadomo, że obie gałki oczne są uszkodzone i ma zmiażdżoną tchawicę. To najgroźniejsze urazy pomijając mniej istotne w tych okolicznościach złamania kości jarzmowych i rany powierzchowne głowy. Jest w śpiączce farmakologicznej.
Dzięki za info.
Pozostaje życzyć Maciejowi szybkiego powrotu do zdrowia.
Jeżeli potrzebna jakaś pomoc: transport, zrzuta... - PW
Pozostaje życzyć Maciejowi szybkiego powrotu do zdrowia.
Jeżeli potrzebna jakaś pomoc: transport, zrzuta... - PW
-
wojtaq
- MODERATOR
- Kontakt:
Moim zdaniem ta inicjatywa nie rozprasza możliwych kanałów wsparcia i wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy chcą pomóc Maciejowi:
(...) Czekając na wyjaśnienie przyczyn wypadku, Aeroklub Polski jak najszybciej wesprzeć poszkodowaną osobę. Apel kierujemy do naszego środowiska lotniczego i osób pragnących wesprzeć naszą inicjatywę. Wpłaty należy dokonywać na specjalnie wydzielone konto bankowe Aeroklubu Polskiego nr: 66 2030 0045 1110 0000 0381 8680. (...)
Całość tekstu: dzienniknowy.pl
(...) Czekając na wyjaśnienie przyczyn wypadku, Aeroklub Polski jak najszybciej wesprzeć poszkodowaną osobę. Apel kierujemy do naszego środowiska lotniczego i osób pragnących wesprzeć naszą inicjatywę. Wpłaty należy dokonywać na specjalnie wydzielone konto bankowe Aeroklubu Polskiego nr: 66 2030 0045 1110 0000 0381 8680. (...)
Całość tekstu: dzienniknowy.pl
- Krzysztof Ju
- REDAKTOR
- Polubił: 383 razy
- Polubiono: 188 razy
moja.pila.pl pisze:
Zawody szybowcowe odwołane
Podczas wczorajszej odprawy z zawodnikami organizatorzy szybowcowych Mistrzostw Polski poinformowali o odwołaniu dalszej części zmagań. Decyzja ma oczywiście związek z niedzielną tragedią.
W miniony weekend doszło do aż dwóch wypadków szybowców. Drugi, który miał miejsce w niedzielę był bardziej tragiczny w skutkach i w jego wyniku jedna osoba zginęła, a druga została ciężko ranna. Organizatorzy długo zwlekali jednak z decyzją odnośnie dalszych losów imprezy. Ostatecznie dopiero wczoraj popołudniu poinformowano o odwołania zmagań w obu klasach.
- Dzisiaj podczas odprawy z zawodnikami o 12.30 została przekazana decyzja dotycząca odwołania zawodów szybowcowych w Pile w obu klasach – czytamy na stronie internetowej.
Jednocześnie zawodnicy wraz z organizatorami zadecydowali o przekazaniu części wpisowego na rzecz pieszego, który ucierpiał w wyniku wypadku szybowców.
Źródło: www.moja.pila.pl
Data wydania: 4 czerwca 2014
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.