Galeria Waszych znalezisk
-
inf.rgt149
- Polubiono: 2 razy
Pana który w tym temacie pokazal zdjęcie odznaki NSKOV
Prosiłbym osobiście o usunięcie tych zdjęć, ponieważ ludzie nie chcą zobaczyć eksponatów historycznych i wolą traktować to jako szerzenie ideologii prawnie zakazanych.
NADMIENIAM ŻE NAWET W NIEMCZECH WYDAJE SIĘ KATALOGI (Battenberg) ODZNAK I MEDALI III RZESZY I W NICH ODZNAKI SĄ POKAZANE W CAŁOŚCI> TAM JEST TO DZIEDZINA SZANOWANA WŚRÓD KOLEKCJONERÓW, BO TAM LUDZIE WIEDZĄ ŻE ZBIERANIE TO KOLEKCJONERSTWO A DOPIERO NOSZENIE TO PROPAGOWANIE>
Chciałem rozpocząć ciekawy temat i przekazać w miarę możliwości pewien zasób wiedzy na niektóre tematy, np w przygotowaniu było sporo eksponatów z działów: Armia Pruska, LWP, Armia Czerwona, ale nie będę już ich eksponował, bo zostanę propagatorem komunizmu Albo czegoś jeszcze gorszego.
Jest mi bardzo przykro, że zostałem potraktowany jak smarkacz i tak zostali potraktowani wszyscy inni kolekcjonerzy zahaczający o temat lat 33-45r.
PANIE HOSE - ZAszufladkował nas Pan WSZYSTKICH - GRATULUJĘ!!!!!!
Prosiłbym osobiście o usunięcie tych zdjęć, ponieważ ludzie nie chcą zobaczyć eksponatów historycznych i wolą traktować to jako szerzenie ideologii prawnie zakazanych.
NADMIENIAM ŻE NAWET W NIEMCZECH WYDAJE SIĘ KATALOGI (Battenberg) ODZNAK I MEDALI III RZESZY I W NICH ODZNAKI SĄ POKAZANE W CAŁOŚCI> TAM JEST TO DZIEDZINA SZANOWANA WŚRÓD KOLEKCJONERÓW, BO TAM LUDZIE WIEDZĄ ŻE ZBIERANIE TO KOLEKCJONERSTWO A DOPIERO NOSZENIE TO PROPAGOWANIE>
Chciałem rozpocząć ciekawy temat i przekazać w miarę możliwości pewien zasób wiedzy na niektóre tematy, np w przygotowaniu było sporo eksponatów z działów: Armia Pruska, LWP, Armia Czerwona, ale nie będę już ich eksponował, bo zostanę propagatorem komunizmu Albo czegoś jeszcze gorszego.
Jest mi bardzo przykro, że zostałem potraktowany jak smarkacz i tak zostali potraktowani wszyscy inni kolekcjonerzy zahaczający o temat lat 33-45r.
PANIE HOSE - ZAszufladkował nas Pan WSZYSTKICH - GRATULUJĘ!!!!!!
- BOGDAN
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 4 razy
Spora grupa Forumowiczów posiada całkiem spore i ciekawe zbiory. Czy zamierzał ktoś zrobić jakąś wystawę aby można byłoby je w niedalekiej przyszłości zobaczyć? A może dać w depozyt (wypożyczyć) Muzeum Okręgowemu w Pile? Myślę, iż wiele osób chętnie poznało by skarby, które dotychczas spoczywały m.in. w pilskiej ziemi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Twierdza Piła wczoraj
A to wczorajsze wykopki : kilka ciekawych łusek z I jak i II wojny (większość wielorazowego użytku), guzik, 2 rentenpfennig, 1 reichspfennig, wielka butla, porcelanowy talerzyk z sygnaturą KPM no i zapalniczka pozłacana z sygnaturą (*** G63). Jakby ktoś wiedział coś na temat sygnatury na zapalniczce to proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
- BOGDAN
- PRZYJACIEL
Sally EIFERT - mistrzyni krawiecka, moda męska, Friedrich 38. (Zakład krawiecki należał do pani - Rebecca EIFERT z domu ISRAEL) tel. 2475marek1105 pisze:SALLY EIFERT SCHNEIDEMUHL FRIEDRICHSTRASSE 38
Friedrichstrasse oznacza Bohaterów Stalingradu, ktoś wie co tam się mieściło? pozdrawiam
Czy nazwisko jest prawidłowe?skinspila pisze:Ja mam wieszak z napisem KAUFHAUS C.BUZA Schneidemuhl. Może ktoś wie gdzie to było?
Nie figuruje w moich danych.
Pozdrawiam
- BOGDAN
- PRZYJACIEL
Proszę bardzo.
- Julius BERGINSKI - kupiec, wlasciciel fabryki wody mineralnej (Mineralwasserfabrik), Friedrichstr. 20
- Ernst WERNECKE - składowanie piwa (Bierverleger), Güterbahnhofstr. 22/23
- J. SCHOEMANN - brak danych
- P. RENKAWITZ - brak danych
- R. HEYER - brak danych
Dwa pierwsze - dane z roku 1928. Następne czyżby były pisane gotykiem?
Pozdrawiam
- Julius BERGINSKI - kupiec, wlasciciel fabryki wody mineralnej (Mineralwasserfabrik), Friedrichstr. 20
- Ernst WERNECKE - składowanie piwa (Bierverleger), Güterbahnhofstr. 22/23
- J. SCHOEMANN - brak danych
- P. RENKAWITZ - brak danych
- R. HEYER - brak danych
Dwa pierwsze - dane z roku 1928. Następne czyżby były pisane gotykiem?
Pozdrawiam
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.