Początkowo też nie byłem zachwycony przebudową Warsztatowej. Teraz jednak widzę, że pomysł był dobry. Droga stanowi elelment "małej obwodnicy". Ulica Ceglana i Buczka stała się zbyt ruchliwa i przejazd zajmuje dużo czasu. Co kawałek ruch zatrzymują kolejne światła. Warsztatowa już teraz prezentuje się całkiem ładnie, choć pora roku nie sprzyja właściwym wykończeniom. Zrobiłem kiedyś parę fotek ale nie mam ich teraz pod ręką.Kreska pisze:Przyznam, ze przed wojna ulica Warsztatowa prezentowala sie schludnie i ladnie. Wielki zal, ze zostala zniszczona i to nie tylko przez wojne. Ubolewam nad kolejnym pomyslem poprowadzenia drogi w tym miejscu. No, nie pierwszy i nie ostatni.
Poniższa fotka pokazuje jeszcze nie wykończoną część Warsztatowej z widokiem na ul. Mickiewicza w oddali. Zrobiono dość zgrabny przejazd dla rowerów oddzielony od drogi wałem ziemnym. W lecie będzie to przyjemny skrót do najbliższego lasu.
Widok w tym samym kierunku - wczesny etap robót drogowych. W górnej części Warsztatowej zrobiono dość głęboki wykop. Po prawej widoczny lasek to tylna część parczku Stawki.
Widok prawie z narożnika Warsztatowa-Ceglana na nowe rondo. W oddali ul. Okrzei. Na Warsztatowej jeszcze zwały ziemi. Teraz już jest zupełnie inaczej. Po lewej okrojone trochę "Górki" czyli obecnie tzw. "Stawki".
Oglądałem fotkę prezentowaną powyżej z Warsztatową przed 1945 rokiem. To była mała, schludna uliczka. Teraz nabrała trochę "szybszego" charakteru. Z czasem pewnie będzie stanowiła dobrą alternatywę na sprawne dotarcie na osiedle Górne i dalej w kierunku Szydłowa. Pozdrowionka!