Okolice Leszkowa - miejsce tragicznego wypadku lotniczego
Okolice Leszkowa - miejsce tragicznego wypadku lotniczego
Witam.
Był rok 1975 4 kwietnia. W okolicach Leszkowa rozbił się samolot, pilot nie przeżył. W miejscu tego tragicznego miejsca pozostałe drobne elementy rozbitego samolotu, krzyż i płyta z informacjami o pilocie. Miejsce nie jest mi bliżej znane aczkolwiek będąc bardzo małym dzieckiem bywałem tam na 1 listopada, dziś nie pamiętam gdzie ono jest.
Może ktoś natknął się kiedyś i może mnie naprowadzić na to miejsce, byłbym wdzięczny.
To jest gdzieś na prawo od drogi Piła-Kaczory, głęboko w lesie.
Był rok 1975 4 kwietnia. W okolicach Leszkowa rozbił się samolot, pilot nie przeżył. W miejscu tego tragicznego miejsca pozostałe drobne elementy rozbitego samolotu, krzyż i płyta z informacjami o pilocie. Miejsce nie jest mi bliżej znane aczkolwiek będąc bardzo małym dzieckiem bywałem tam na 1 listopada, dziś nie pamiętam gdzie ono jest.
Może ktoś natknął się kiedyś i może mnie naprowadzić na to miejsce, byłbym wdzięczny.
To jest gdzieś na prawo od drogi Piła-Kaczory, głęboko w lesie.
-
inf.rgt149
- Polubiono: 2 razy
Plan dotarcia (mniej więcej): Szosa Piła-Kaczory, trzeba dotrzeć na ok 2 km. od przejazdu kolejowego, jeśli się nie mylę to 3 lub 4 droga w prawo (charakterystyczne: przy wlocie właściwej drogi szosa odchodzi od torów, po lewej, między szosą a torami kilka świerków) drogą leśną około 800 m. - 1 Km, po prawej stronie drogi młodnik - drzewa ok 3 - 3,5 m wysokości, po lewej stronie drogi niedawna wycinka. Idąc drogą, ok. połowy długości młodnika kępa wyższych drzew, koło niej, w młodniku, krzyż i tabliczka upamiętniająca śmierć pilota, ok 10-15 m od drogi.
Miłych Poszukiwań - Pozdrawiam
Miłych Poszukiwań - Pozdrawiam
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.