Zmarł nasz Przyjaciel - aktywny uczestnik naszego Forum

Współczesne sprawy naszego miasta, Wasze fotorelacje i rozmowy na dowolne tematy.
Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

Mimo, że nie znałem Pana Bogdana osobiście łączę sie w żalu... Jego wiedza na temat dawnej Piły była niezastąpiona... Bardzo dużo się dowiedziałem z jego postów na tym forum o dawnej Pile... Nie była to wiedza książkowa, której często nie można zrozumieć ale była to wiedza człowieka który to przeżył i żył tymi przeżyciami... Niech spoczywa w pokoju i niech Bóg świeci nad jego duszą...
RL

Post autor: RL »

:(
Awatar użytkownika
skinspila
PRZYJACIEL
Polubiono: 1 raz
Kontakt:

Post autor: skinspila »

szkoda żal x 1000 wporzo ziomal :-((((
GAZELA

Post autor: GAZELA »

W przypadku Pana BOGDANA sprawdza sie trochę zmienione motto: SPIESZMY SIĘ POZNAWAĆ LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZĄ....Ja miałem okazję poznać Pana Bogdana który zrobił na mnie ogromne wrażenie.Okazał się człowiekiem o ogromnej wiedzy i pogodzie ducha,skorym do udzielania wskazówek,przemiłą osobą która potrafiła opowiadać o Pile w sposób który rozbudzał ciekawość i chęć poznawania szczegółów minionych dziejów naszego miasta i nie tylko.Uważam że odejście Pana Bogdana to wielka strata.... Chciałbym tą drogą przyłączyć się do kolegów i koleżanek i złożyć rodzinie Pana Bogdana najszcersze wyrazy współczucia....
tomek_1995

Post autor: tomek_1995 »

Obrazek
Jerzyk
PRZYJACIEL

Post autor: Jerzyk »

.....a pilaninem został dopiero w 1975 roku i trochę "tak z przymusu", pochodził z tzw. desantu poznańskiego.(desant Poznański" to grupa ludzi - fachowców,których skierowano do Piły w celu "uruchomienia" władz wojewódzkich.
Ale wśród znanych mi "Poznańczyków" - NAJBARDZIEJ ZYCZLIWY PILE.
Awatar użytkownika
GaWroN

Post autor: GaWroN »

[*] Panie Bogdanie! Zawsze będę o Panu pamiętał. Dzięki Panu dowiedziałem się wiele interesujących rzeczy na temat mojego rodzinnego miasta i nie tylko. [*]

Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie...

GAWRON :(
Jaśko
PRZYJACIEL

Post autor: Jaśko »

Wszystkich, którzy chcieliby osobiście pożegnać Naszego Przyjaciela informuję, że pogrzeb odbędzie się we środę o godzinie 12.15 na Cmentarzu Junikowskim w Poznaniu.
Wiem, że z Piły o godzinie 9.oo wyjeżdża delegacja z Uniwersytetu III Wieku (bus, już pełen, sprzed siedziby U III W ul.Sikorskiego); jedzie też delegacja z biblioteki.
Więcej szczegółów nie znam - ew. może w Uniwersytecie będą wiedzieli - tel. 212-51-95 w.12.
Niestety ze względów zawodowych nie będę mógł służyć samochodem z kierowcą (czyli mną) - ale gdyby ktoś w imieniu Forum jechał, to w wypadku jakiejś wiązanki czy wieńca - proszę pamiętać o mnie (dokładam się bezwzględnie - gdzie, ile, komu?)
ziolek
PRZYJACIEL
Polubiono: 5 razy
Kontakt:

Post autor: ziolek »

W imieniu forum i w imieniu jego "dziecka" stowarzyszenia Okrąglak mam zamiar udać się w środę na pogrzeb.Wobec tego możemy Jaśko pozostać w kontakcie.Dzięki za informacje o dacie i miejscu pogrzebu.
Awatar użytkownika
SA108
REDAKTOR
Polubił: 5 razy
Polubiono: 85 razy

Post autor: SA108 »

Ja też się tam wybieram (o ile nic mi nie wypadnie). Właśnie z Ziolkiem zastanawialiśmy się nad wieńcem od Stowarzyszenia.
Awatar użytkownika
MaksLen
PRZYJACIEL
Polubił: 1 raz

Post autor: MaksLen »

Dziś obok Merkurego na tablicy ogłoszeń nalazłem nekrolog Bogdana... Jakie to przykre.
Nie będzie mnie na Junikowie. Żałuję ale nie mogę. Będę jednak pamięcią z Nim. Ostatnie pożegnanie....
Obecnych na cmentarzu proszę o zdjęcia.
Awatar użytkownika
Piterek
PRZYJACIEL
Kontakt:

Post autor: Piterek »

Wielka szkoda... to był mój dawny sąsiąd a obecny kolega ze Stowarzyszenia... Cześć jego pamięci!
Awatar użytkownika
skinspila
PRZYJACIEL
Kontakt:

Post autor: skinspila »

jeden z niebieskich ale ziomal jakich mało i szkoda że nie u nas chowany kurcze chwała mu Bogdan ponad wszystko chodząca encyklopedia uśmiech na gębie aż się serce kraja kto go nie poznał osobiście niech beczy swój chłop :cry:
Awatar użytkownika
GaWroN

Post autor: GaWroN »

[*]
hans751

Post autor: hans751 »

Bardzo mi Przykro z powodu śmierci naszego kolegi,składam serdeczne wyrazy współczucia jego najbliższym.
WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ MU ŚWIECI NA WIEKI WIEKÓW AMEN.
ODPOWIEDZ

Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.

Utwórz konto

Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.

Zarejestruj się

Zaloguj się