Mimo, że nie znałem Pana Bogdana osobiście łączę sie w żalu... Jego wiedza na temat dawnej Piły była niezastąpiona... Bardzo dużo się dowiedziałem z jego postów na tym forum o dawnej Pile... Nie była to wiedza książkowa, której często nie można zrozumieć ale była to wiedza człowieka który to przeżył i żył tymi przeżyciami... Niech spoczywa w pokoju i niech Bóg świeci nad jego duszą...
W przypadku Pana BOGDANA sprawdza sie trochę zmienione motto: SPIESZMY SIĘ POZNAWAĆ LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZĄ....Ja miałem okazję poznać Pana Bogdana który zrobił na mnie ogromne wrażenie.Okazał się człowiekiem o ogromnej wiedzy i pogodzie ducha,skorym do udzielania wskazówek,przemiłą osobą która potrafiła opowiadać o Pile w sposób który rozbudzał ciekawość i chęć poznawania szczegółów minionych dziejów naszego miasta i nie tylko.Uważam że odejście Pana Bogdana to wielka strata.... Chciałbym tą drogą przyłączyć się do kolegów i koleżanek i złożyć rodzinie Pana Bogdana najszcersze wyrazy współczucia....
.....a pilaninem został dopiero w 1975 roku i trochę "tak z przymusu", pochodził z tzw. desantu poznańskiego.(desant Poznański" to grupa ludzi - fachowców,których skierowano do Piły w celu "uruchomienia" władz wojewódzkich.
Ale wśród znanych mi "Poznańczyków" - NAJBARDZIEJ ZYCZLIWY PILE.
[*] Panie Bogdanie! Zawsze będę o Panu pamiętał. Dzięki Panu dowiedziałem się wiele interesujących rzeczy na temat mojego rodzinnego miasta i nie tylko. [*]
Wszystkich, którzy chcieliby osobiście pożegnać Naszego Przyjaciela informuję, że pogrzeb odbędzie się we środę o godzinie 12.15 na Cmentarzu Junikowskim w Poznaniu.
Wiem, że z Piły o godzinie 9.oo wyjeżdża delegacja z Uniwersytetu III Wieku (bus, już pełen, sprzed siedziby U III W ul.Sikorskiego); jedzie też delegacja z biblioteki.
Więcej szczegółów nie znam - ew. może w Uniwersytecie będą wiedzieli - tel. 212-51-95 w.12.
Niestety ze względów zawodowych nie będę mógł służyć samochodem z kierowcą (czyli mną) - ale gdyby ktoś w imieniu Forum jechał, to w wypadku jakiejś wiązanki czy wieńca - proszę pamiętać o mnie (dokładam się bezwzględnie - gdzie, ile, komu?)
W imieniu forum i w imieniu jego "dziecka" stowarzyszenia Okrąglak mam zamiar udać się w środę na pogrzeb.Wobec tego możemy Jaśko pozostać w kontakcie.Dzięki za informacje o dacie i miejscu pogrzebu.
Dziś obok Merkurego na tablicy ogłoszeń nalazłem nekrolog Bogdana... Jakie to przykre.
Nie będzie mnie na Junikowie. Żałuję ale nie mogę. Będę jednak pamięcią z Nim. Ostatnie pożegnanie....
Obecnych na cmentarzu proszę o zdjęcia.
jeden z niebieskich ale ziomal jakich mało i szkoda że nie u nas chowany kurcze chwała mu Bogdan ponad wszystko chodząca encyklopedia uśmiech na gębie aż się serce kraja kto go nie poznał osobiście niech beczy swój chłop
Bardzo mi Przykro z powodu śmierci naszego kolegi,składam serdeczne wyrazy współczucia jego najbliższym.
WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ MU ŚWIECI NA WIEKI WIEKÓW AMEN.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.