Pilskie kolejowe klimaty
Nie wiem, czy MK o tym wiedzą, ale wymieniany jest wiadukt na linii Piła-Wałcz-Kalisz Pom. w Szydłowie - stąd skład remontowy na pilskich torach (wraz z dwoma dźwigami). Do jutra linia jest zamknięta.
Efektem tej "modernizacji" będzie poszerzenie "wąskiego gardła" przy wjeździe do Szydłowa i likwidacja OS.
Z ciekawostek: pojawiła sie kolejna data przywrócenia kursowana szynobusów do Walcza - 1. lipca (więcej niż pewne, że znowu jej nie dotrzymają, ale warto się łudzic)
Pozdrawiam
Efektem tej "modernizacji" będzie poszerzenie "wąskiego gardła" przy wjeździe do Szydłowa i likwidacja OS.
Z ciekawostek: pojawiła sie kolejna data przywrócenia kursowana szynobusów do Walcza - 1. lipca (więcej niż pewne, że znowu jej nie dotrzymają, ale warto się łudzic)
Pozdrawiam
Fotki z prac - stan na 15 maja.karpil pisze:Nie wiem, czy MK o tym wiedzą, ale wymieniany jest wiadukt na linii Piła-Wałcz-Kalisz Pom. w Szydłowie - stąd skład remontowy na pilskich torach (wraz z dwoma dźwigami). Do jutra linia jest zamknięta.

Niestety droga nadal jest oznakowana przy wyjeździe z Piły na wysokość 3,4 m a dopiero na samym wiadukcie jest tablica 3,2 m. Na fotce ciężarówka, która została zawrócowan w kierunku Piły. Wczesniej normalnie przejeżdżała, bo jej wysokośc to własnie 3,4 m. Ech nasi Panowie budowlańcy...
Węglarki z PTKiGK będą u nas znów gościły częściej. Swoja drogą koledzy mogliby dzielić się ciekawymi informacjamiSA108 pisze: Razem z nim przyjechała TEM2 z PTKiGK Zabrze (nie dojrzałem numeru), która stała ze składem węglarek pod suwnicami przy ul. Pomorskiej.
Podziękowania dla Luke I i Ziolka za info
A oto moje ostatnie łowy:

Trwają Dni Techniki Kolejowej - co prawda w Pile nic się nie dzieje, ale za to w Poznaniu owszem. Co prawda tegoroczne dni są jakieś marne - jedyną wartościową rzeczą było zwiedzanie Lokalnego Centrum Sterowania, oprócz tego można było przejechac się drezyną Jarka Woźnego z Grodziskiej Kolei Drezynowej i "zwiedzic" SA132-013. Pozdowienia dla użytkownika o nicku student, którego spotkałem na DTK służbowo 
Link do albumu ze zdjęciami:
http://karpil.fotosik.pl/albumy/451639.html
Link do albumu ze zdjęciami:
http://karpil.fotosik.pl/albumy/451639.html
Kiedy mozna spodziewać sie zdjęć z powyższej imprezy???Piterek pisze: Wracając z imprezy "Parowozem przez Wielkopolskę" (foto będzie później)...
"Prace" tych którym ta impreza sie podobała, którzy byli z niej zadowoleni nie sa budujące, być moze im wystarczy zwykłe "pstry-pstry". Kolega należy do grona entuzjastów przedsięwzięcia z 12.04.2008 i jestem wielce ciekaw zdjęć które Kolega popełnił w tym dniu.
Zdjęcia są już od jakiegoś czasu tu: http://Piterekpila.fotosik.pl/albumy/413128.htmlMatias pisze:Kiedy mozna spodziewać sie zdjęć z powyższej imprezy???Piterek pisze: Wracając z imprezy "Parowozem przez Wielkopolskę" (foto będzie później)...
"Prace" tych którym ta impreza sie podobała, którzy byli z niej zadowoleni nie sa budujące, być moze im wystarczy zwykłe "pstry-pstry". Kolega należy do grona entuzjastów przedsięwzięcia z 12.04.2008 i jestem wielce ciekaw zdjęć które Kolega popełnił w tym dniu.
A czy sa one budujące? Nie wiem.
PS. Entuzjasta? Po czym wnioskujesz? hehe, ja jestem entuzjastą wszystkiego co z koleją związane i jest pozytywne
Jest to stacjonarne urządzenie stosowane tylko na postoju, które nie ma możliwości przemieszczania się. Gdzieś widziałem w internecie zdjęcia z jakiejś stacji gdzie 'grzejniki' były zrobione z połówek bodajże ET41(?) czy też z lokomotyw ET21. Niestety dokładnie nie pamiętam.ziolek pisze:W czasie postoju na dworcu czy również w czasie jazdy? A inaczej mówiąc czy wagon ten stanowi część ogrzewanego składu?
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.