Witajcie serdecznie
I odpowiedz padła , ajajaj nie zdazylem powiedzieć ze to BOLTER :roll: . Jak to lecialo oooooooooo juz wiem " DAJ MI TE NOC TE JEDNA NOC ,DAJ MI TE NOC TE JEDNA NOC" a goscie weselni czy prywatkowicze i ja tez kiedys hahahahhahahahaa golneli sobie coby w aortach bez zaklocen krew plynela , trzymajac sie za bary idac krokiem tzw.przekladancem goralskim

z lewa na prawo od konca chodnika do kraweznika

spiewalismy tak " TRALLALALAALALALAA DAJ MI TE NOC TRALALALALALALAA TE JEDNA NOC TRALALALALALAA DAJ MI TE NOC MALENKA TRALALALALALALALAA JA CI DAM KOC TRALALALA" (oczko)

.Kresko był w Pile w tamtych czasach zespół w którym grał na perkusji pan Jurek i miałem okazję go poznać.Zespół w ktorym gral z kolegami wystepowal wszedzie i cosik mi sie zdaje ze to o nich myslisz. Pamietam ze byli jakos powiazani z PDK.Ten pan Jurek mieszkal a moze jeszcze mieszka na ul.14 lutego w kamienicy ktora stoi w glebi terenu przed Dworcem PKS i do ktorej niedlugo dobuduja nowe budynki i ulice ktora bedzie laczyc ul.Kwiatowa z ul.14 lutego.I mam przeblyski ze on chyba pracowal w ZNTK .Bardzo fajnie grali. Bracia Konczescy tez grali ale czy w tym samym zespole to niepamietam,wiem ze pochodzili z Ujscia.Innym zespolem ktory mi przyszedl do glowy to zespol "WŁÓCZĘGI" w tym zespole na gitarze gral moj kolega Janusz R. i oni byli bardzo popularni nie tylko w Pile czy okolicy ale i w Polsce.Pochodzili z Bialosliwia i w jakims stopniu byli powiazani z Czerwonymi Gitarami oraz czlonkiem tego zespolu panem Jerzym Kosela,ktory gra do dzis w Czerwonych Gitarach.Wiem ze zespol WŁÓCZĘGI jezdzil na warsztaty do Grodkowa i tam prawdopodobnie zaczela sie wspolpraca z tym panem.Byl w naszym miescie jeszcze jeden zespol nazywal sie KRATER ale w jakich latach on gral to nie pamietam,wiem ze jakies wystepy na 1 Maja odwolano z powodu zlej pogody i wszystkie wystepy przeniesiono do PDK.
Ale ja bym obstawial te moje pierwsze opcje , jak przyjade w ten weekend z banicji to zadzwonie do kolegi z Włóczęg i zapytam oraz wrzuce obiecane wczesniej fotki.Kresko a moze dowiedzmy sie kto byl dyrektorem PDK i wykonamy telefon grzecznosciowy wiadomo w jakim celu i bedzie wiadomo.
Wracajac do miejsc gdzie one sie odbywały potupajki

to ze mnie gapa ze zapomnialem o nich napisac,na przystani raczej sporadycznie po tym jak kilka wypadkow zdarzylo sie zwiazanych z wpadnieciem do wody.A na lotnisku to przy kinie Ikar byly dansingi i zabawy wylacznie dla zolnierzy zawodowych , cywile mogli wejsc wylacznie w ich towarzystwie na impreze.Pozniej zaczeto juz nieco lagodzic ten zakaz.
I jeszcze wracam do placu Staszica ,na poczatku scena dla artystow stawiana byla a raczej dostawiana do schodow prowadzacych do Banku i
Szkoly Milicji.Czasami bylo tak ze zespol rozkladal sie na schodach a ludziska tanczyli na kostce ktora wylozona byla ulica i samym placu bo byly zamontowane dodatkowo tzw. papugi czyli megafony.W pozniejszych latach zespoly graly i wystepy odbywaly sie przed glownym wejsciem do PDK.
I w koncu na bezpieczenstwo wykonawcow ,bo musimy tu napisac ze uczestnikom po kilku glebszych przychodzily rozne pomysly do glowy zaczeto grac z balkonu PDK-u.Od kilku lat mam jedno marzenie ktore zawsze z nowym rokiem wraca, zeby nasze wladze miasta odbudowaly w koncu muszle koncertowa w parku miejskim.Hrabcio by sobie poszedl na spacer usiadl na laweczce i posluchal pitolenia ze sceny .A miejsce w parku jest i idealne sie nadaje na wybudowanie muszelki.Jak to mowia gorale ,piknie by panocku bylo.
W razie czego miejsce na lokalizacje moge pokazac.
Ze wzgledu ze karnawal w pelni proponuje wszystkim jak tylko jest okazja szalec korzystac z uciech karnawalu.A hrabcio zaspiewa teraz tak

hihihihi "Tralallaalalalalalalala kto za toba w szkole ganial do piornika zaby wkladal kto no powiedz kto,kto na lawce wycial serce i podpisal glupiej Elce kto no powiedz kto - tak bardzo sie staralem a ty teraz nie chcesz mnie ,dla ciebie tak cierpialem powiedz mi dla czego nie chcesz mnie,prurirara parurirara parurirara tralalalalalalalalalalalatraalaalalalalalaalalalalalalalaal.

hahahahahahahahahahahahahahahaha.
I nic innego nie pozostaje jak przeslac pozdrowionka do kolejnego postu
hrabia