Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)

Piła kryje wiele tajemnic z przeszłości. Spróbujmy odkryć choć ich małą część!
Bocian
PRZYJACIEL

Re: Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)

Post autor: Bocian »

Kris01983 pisze:Wszystko dlatego, że wokół ostatnich prac związanych z badaniami georadarem oraz ostatnich prób odkrycia jednego z wejść, zrobiła się jakaś dziwna atmosfera tajemnicy.
Sami się nakręcacie. To niemądre.
Kris01983 pisze:Szczątkowe informacje od czasu do czasu pojawiają się na forum co jeszcze bardziej podsyca tą dziwną atmosferę i co mniej cierpliwi użytkownicy tego forum, na własną rękę chcą spróbować wyjaśnić o co tyle szumu i dziwnych wymijających odpowiedzi.
Nie mam najlepszego zdania o osobach, które włażą w każdą dziurę z niecierpliwości ;)
Kris01983 pisze:Osobiście obserwuję wszystko z daleka ale czasami już sam mam chęć pojechać tam z latarką i łopatą bo coraz bardziej tracę nadzieję, że doczekam się jakichś konkretów w tej sprawie. Nie rozumiem dlaczego niektórym osobom tak ciężko przychodzi od czasu do czasu napisać parę słów o rezultatach tych badań. Np. co już udało się ustalić, wrzucić jakieś zdjęcia wyników może jeszcze nie do końca zinterpretowanych przez fachowców.
A może nie da się tego robić szybciej?
Kris01983 pisze:Tutaj jest wiele osób, które mogą się im przyjrzeć i wyciągnąć więcej wniosków niż oczy jednego z doświadczonych fachowców, którym jak widać się nie spieszy do wnikliwej analizy.
Chyba, że to już dawno zostało zrobione i... no cóż kolejna tajemnica do wielkiej premiery...?
Mniemanologia stosowana... na niskim poziomie... Skąd wiesz o tym, że komuś się śpieszy czy nie?
Kris01983 pisze:Tylko, że do tego czasu ktoś może zrobić sobie krzywdę kopiąc w skarpie na własną rękę tak głęboko, że (nie daj boże) obsypie się na niego kilka ton ziemi.
Czekamy na pierwszego, polskiego laureata Nagrody Darwina...
Kris01983 pisze:Nie da się powstrzymać ciekawości ludzkiej chyba, że ktoś zrobi wokół fosę z aligatorami aczkolwiek i tak powątpiewałbym czy nie znalazł by się ktoś kto nie spróbowałby przechytrzyć gadów rzucając im kilka kawałków kurczaka ;) Apeluję do was (tych wtajemniczonych w temat). Nie skąpcie informacji aby nie okazało się, że ktoś straci życie próbując nieudolnie rozwiązać to co już rozwiązane... Pozdrawiam.
Wybacz, ale przerzucanie odpowiedzialności za czyjeś życie na osoby robiące badania to debilizm do kwadratu. Skąd pewność, że przy nieco większej liczbie danych, jakiś debil tam nie wlezie?
Kris01983

Post autor: Kris01983 »

Wybacz, ale przerzucanie odpowiedzialności za czyjeś życie na osoby robiące badania to debilizm do kwadratu. Skąd pewność, że przy nieco większej liczbie danych, jakiś debil tam nie wlezie?
A gdybyś nagle zorientował się, że na Twoim podwórku znajduje się betonowa płyta grubości około pół metra i pod nią nie wiadomo co to na pewno strasznie ciekawiło by Cię co pod nią jest i zapewne z czasem wziął byś kilof i zaczął powoli ją skuwać aby zobaczyć co jest pod spodem. A gdyby w połowie tego kucia pojawił się jakiś dawny mieszkaniec tego terenu, który na zdjęciu pokazałby Tobie, że pod spodem jest jakaś stara zasypana piachem studnia to czy dalej byś tak gorliwie kopał? Odpowiedz sobie sam. A na przyszłość proponuję więcej powściągliwości w swoich dosadnych komentarzach. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
simonpila

Post autor: simonpila »

To pozostało cierpliwie czekać na informacje o postępach :)
Awatar użytkownika
pavvlo
ADMINISTRATOR
Polubił: 274 razy
Polubiono: 78 razy
Kontakt:

Post autor: pavvlo »

W sobotę, 30 czerwca o godz. 19.00, w lokalu Hades (budynek Berpilu), odbędzie się spotkanie informacyjne na ten temat. Wszystkich serdecznie zapraszam. Na miejscu dowiecie się wszystkich szczegółów nt. dotychczas przeprowadzonych prac a także tych zaplanowanych, obejrzycie także materiały którymi dysponujemy.
scotpila

Post autor: scotpila »

:D Wpadam!
Awatar użytkownika
wiktor_44

Post autor: wiktor_44 »

Prawdopodobnie będę, mimo, że jestem z Rzeszowa :)
Awatar użytkownika
123456
Polubiono: 5 razy

Post autor: 123456 »

Ale wstęp będzie wolny??? :rolleyes: :P 8)
Awatar użytkownika
pavvlo
ADMINISTRATOR
Kontakt:

Jak najbardziej :D
Beegees

Post autor: Beegees »

Od dawna śledzę wątek panowie. Od której do której przewidujecie?? bo będę wracał do piły ok. 19, chętnie zajadę.
scotpila

Post autor: scotpila »

Widziałem dzisiaj, że chłopaki ostro tam kopią ;) szkoda, że na forum nic o tym nie słychać ;/
Awatar użytkownika
wiktor_44

Post autor: wiktor_44 »

O mój Wielki, popatrzyłem na połączenia z Rzeszowa do Piły to dostałem kur... 16h jazdy.
Niby nic, ale żeby tam dojechać, muszę wyjechać dzień wcześniej i na samo spotkanie to chyba nie wiem czy warto.

Mam nadzieję, że zostaną umieszczone tu zdjęcia z tunelu.
Wpadnę tam, gdy będę potrzebny, wtedy moje poświęcenie nie pójdzie na marne ;)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
pavvlo
ADMINISTRATOR
Kontakt:

scotpila pisze:Widziałem dzisiaj, że chłopaki ostro tam kopią ;) szkoda, że na forum nic o tym nie słychać ;/
O wszystkim opowiem na zapowiedzianym spotkaniu, zapraszam!
lukaszbun
PRZYJACIEL

Post autor: lukaszbun »

pavvlo pisze:
scotpila pisze:Widziałem dzisiaj, że chłopaki ostro tam kopią ;) szkoda, że na forum nic o tym nie słychać ;/
O wszystkim opowiem na zapowiedzianym spotkaniu, zapraszam!
Gdybym wiedział o spotkaniu to bym wpadł. Co tam wyszło na tym spotkaniu, jakieś nowe wiadomości których ja nie wiem :D Bo teraz się cisza zrobiła ;] Chyba, że wszyscy ruszyli na wykopki ;]
Awatar użytkownika
czeslaw
MODERATOR
Polubił: 49 razy
Polubiono: 35 razy

Post autor: czeslaw »

Spotkanie jutro.
martiii

Post autor: martiii »

Koledzy... a co z tymi co nie mogli być na spotkaniu bo rodzina albo coś innego wypadło??... co dla nich zostanie???

Pozdrawiam miłośników
ODPOWIEDZ

Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.

Utwórz konto

Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.

Zarejestruj się

Zaloguj się