Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)

Piła kryje wiele tajemnic z przeszłości. Spróbujmy odkryć choć ich małą część!
rufus1510

Re: Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)

Post autor: rufus1510 »

Z tego co słyszałem ktoś miał to nagrać właśnie dla osób z forum których nie mogło dziś być ;]
Bubles

Post autor: Bubles »

Byłem, zobaczyłem, posłuchałem, dowiedziałem się ciekawych rzeczy. Kto nie był, niech żałuję.
martiii

Post autor: martiii »

No właśnie żałuje. Ale jak się ma rodzinę.... czasami trzeba wybierać... Więc liczymy na osobę która udostępni jakieś nagranie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czeslaw
MODERATOR
Polubił: 49 razy
Polubiono: 35 razy

Post autor: czeslaw »

O spotkaniu było wiadomo od dwóch tygodni. Raczej nikt nic nie nagrywał. Pozdro
defujo

Post autor: defujo »

No ale chyba ktoś może powiedzieć co było tam przedstawione itp. to chyba nie tajemnica już teraz, niektórzy niestety ale pracują lub mieli inne ważne sprawy i nie mogli się pojawić na spotkaniu... Szkoda, że często tutaj na forum trudno się czegoś dowiedzieć.
lukaszbun
PRZYJACIEL

Post autor: lukaszbun »

defujo pisze:No ale chyba ktoś może powiedzieć co było tam przedstawione itp. to chyba nie tajemnica już teraz, niektórzy niestety ale pracują lub mieli inne ważne sprawy i nie mogli się pojawić na spotkaniu... Szkoda, że często tutaj na forum trudno się czegoś dowiedzieć.
No tak połowa ludzi z forum czeka na gotowca ;] Wskazać, pokazać, wykopać ;] Sztuką jest znaleźć. Następny motyw, co za idiota w lesie dziury zostawia po sobie tak ciężko zakopać. Jak już chodzisz z tym wykrywaczem to zakopuj po sobie. Ktokolwiek to jest...
martiii

Post autor: martiii »

Wielu ludzi tutaj... swoją pasje musi godzić z pracą, rodziną, i pewnie innymi rzeczami które wchodzą mu na drogę. Wielu by chciało jej poświecić wiele więcej czasu... ale w jakiś sposób ktoś może chyba nam przekazać co po części się dowiedzieliście.

A jeżeli chodzi o dołki w lesie to pewnie mówisz o tych przy pasie startowym?? Też to widziałem, masakra... "ktoś" pokopał dziury i ewidentnie widać, że nawet nie miał zamiaru ich zasypać, szok...
defujo

Post autor: defujo »

lukaszbun pisze:
defujo pisze:No ale chyba ktoś może powiedzieć co było tam przedstawione itp. to chyba nie tajemnica już teraz, niektórzy niestety ale pracują lub mieli inne ważne sprawy i nie mogli się pojawić na spotkaniu... Szkoda, że często tutaj na forum trudno się czegoś dowiedzieć.
No tak połowa ludzi z forum czeka na gotowca ;] Wskazać, pokazać, wykopać ;] Sztuką jest znaleźć. Następny motyw co za idiota w lesie dziury zostawia po sobie, tak ciężko zakopać. Jak już chodzisz z tym wykrywaczem to zakopuj po sobie. Ktokolwiek to jest...
No najlepiej w takim razie niech każdy kto czyta forum łapie łopatę i idzie kopać na lotnisko :lol: Takie myślenie jest bezsensowne bo narobi się więcej szkód niż pożytku, niech to robią odpowiedzialne osoby a informacje można podać dalej co i jak...
Kris01983

Post autor: Kris01983 »

Proponuję zrobić jeszcze jedno spotkanie dla tych, którzy z jakiegoś powodu nie mogli być na ostatnim. Ja na przykład z powodu mojej pracy ostatni czas spędziłem w dalekiej Hiszpanii. A poza tym przestałem się już łudzić, że na tym forum dowiem się jakichś konkretów. Pozdrawiam.
WERWOLF 1945
Polubił: 3 razy
Polubiono: 3 razy

Post autor: WERWOLF 1945 »

Spokojnie, ci którzy niebyli na spotkaniu za wiele nie stracili, żadnych specjalnych konkretów nie było, i nie ma co się dziwić bo to nie jest takie proste rozwiązać jedną z najbardziej pożądanych odkrycia tajemnic dawnej piły w tak krótkim czasie, takie przedsięwzięcie wymaga czasu, sprzętu i pieniędzy, dlatego proponuje uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekać. pozdrawiam
Awatar użytkownika
pavvlo
ADMINISTRATOR
Polubił: 274 razy
Polubiono: 78 razy
Kontakt:

Post autor: pavvlo »

Film zrealizowany podczas ostatniej akcji, miłego oglądania :)

starbruck
PRZYJACIEL

Post autor: starbruck »

Dzięki za film. Szkoda, że na tym etapie nic nie udało się ustalić. Mam nadzieje, że prace będą kontynuowane.
Awatar użytkownika
pavvlo
ADMINISTRATOR
Polubił: 274 razy
Polubiono: 78 razy
Kontakt:

Post autor: pavvlo »

Prace zostaną wznowione najprawdopodobniej w sierpniu. Niedawno zrobiliśmy powtórne badania georadarowe i odwierty próbne aby doprecyzować miejsce kolejnego wykopu. Wyniki przeprowadzonych pomiarów wskazują na to, że chyba tym razem dokładnie namierzyliśmy poszukiwany tunel :) Trzymajcie kciuki!
Awatar użytkownika
wiktor_44

Post autor: wiktor_44 »

Witajcie,

Miło mi patrzeć na takie prace. :wink:
Ciekawość mnie zżera jak słyszę informację, że ''mamy tunel!!''
No nic, pozostaje oczekiwać na okrzyk radości (patrz wyżej) :D

Pozdrawiam!
teleekran

Post autor: teleekran »

Witam, jestem nowy na forum, na imię mam Radosław.

Wasze wykopaliska są fascynujące, jestem ciekaw co znajdziecie i czekam z niecierpliwością na kolejne wieści.

Mam pytanie które pasuje do tematu "tajemnica lotniska" więc nie będę zakładał nowego wątku.
Jeśli pojedzie się drogą prowadzącą na UAM to dalej znajduje się skrzyżowanie. Brama z napisem "POLPILLOT" prowadzi prosto, gdy skręcimy w lewo dojdziemy do płyty lotniska, a w prawo dotrzemy do szlabanu i "budki wartownika". Co znajduje się na tym strzeżonym terenie?
ODPOWIEDZ

Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.

Utwórz konto

Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.

Zarejestruj się

Zaloguj się