Witam serdecznie,
Z góry przepraszam jeśli temat wykracza poza zakres Forum.
Poszukuję albumu ze zdjęciami powojennej Piły na sprzedaż. Mój ojciec urodził się i wychował w Pile (1947 rocznik), od wielu lat mieszka 300 km dalej i każdego dnia z wielkim sentymentem wspomina swoją młodość w Pile. Bardzo chciałabym sprawić mu na stare lata przyjemność powrotu do tych czasów za pomocą zdjęć. Tata nie jest skomputeryzowany dlatego poszukuję albumu w wersji papierowej. Być może u kogoś z Państwa zalega na regale np. książka "Piła na fotografiach Romana Zaranka"? Przeszukałam aukcje internetowe i niestety nie znalazłam nic dostępnego.
Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość.
Album ze zdjęciami powojennej Piły
- Krzysztof Ju
- REDAKTOR
- Polubił: 378 razy
- Polubiono: 187 razy
Re: Album ze zdjęciami powojennej Piły
Może warto skontaktować się z firmą Foto-Zaranek i zapytać czy posiadają jeszcze egzemplarze albumu "Piła na zdjęciach Romana Zaranka"? Jeśli nie, to zapytać czy planowany jest dodruk albo czy jest możliwość otrzymania wyboru starych zdjęć w formie fotoksiążki?
Inną opcją jest zakup albumu "Grenz- und Regierungsstadt Schneidemühl einst und heute" wydanego w 1979 r. Chociaż jest w języku niemieckim, to głównie są tam zdjęcia przedwojennej i powojennej Piły. Część powojenna zajmuje prawie połowę książki i są to generalnie kolorowe zdjęcia z lat siedemdziesiątych. Egzemplarze albumu są oferowane m.in. na stronie zvab.com i jeśli nie chcesz samodzielnie zamawiać to możesz poprosić antykwariat o sprowadzenie książki.
Inną opcją jest zakup albumu "Grenz- und Regierungsstadt Schneidemühl einst und heute" wydanego w 1979 r. Chociaż jest w języku niemieckim, to głównie są tam zdjęcia przedwojennej i powojennej Piły. Część powojenna zajmuje prawie połowę książki i są to generalnie kolorowe zdjęcia z lat siedemdziesiątych. Egzemplarze albumu są oferowane m.in. na stronie zvab.com i jeśli nie chcesz samodzielnie zamawiać to możesz poprosić antykwariat o sprowadzenie książki.
- Krzysztof Ju
- REDAKTOR
- Polubił: 378 razy
- Polubiono: 187 razy
Re: Album ze zdjęciami powojennej Piły
Wznowiona książka z fotografiami Piły autorstwa Romana Zaranka jest dostępna w punktach Foto-Zaranek przy:Natalia1991 pisze: 18 wrz 2025, 22:45 Poszukuję albumu ze zdjęciami powojennej Piły na sprzedaż. Mój ojciec urodził się i wychował w Pile (1947 rocznik), od wielu lat mieszka 300 km dalej i każdego dnia z wielkim sentymentem wspomina swoją młodość w Pile. Bardzo chciałabym sprawić mu na stare lata przyjemność powrotu do tych czasów za pomocą zdjęć. Tata nie jest skomputeryzowany dlatego poszukuję albumu w wersji papierowej. Być może u kogoś z Państwa zalega na regale np. książka "Piła na fotografiach Romana Zaranka"? Przeszukałam aukcje internetowe i niestety nie znalazłam nic dostępnego.
- ul. 11 Listopada 41,
- al. Powstańców Wielkopolskich 162 (Galeria IBI),
- ul. 1 Maja 5 (Merkury 2).
fot. facebook.com/fotozaranekpila
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.