Temat: Poszukiwanie informacji o sklepie mojego dziadka w miejscowości Niekursko (dawniej Niekosken) – ok. 1930 r.
Dzień dobry wszystkim,
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w badaniach nad historią mojej rodziny. Początkowo myślałem, że to zdjęcie pochodzi z Wałcza (Deutsch Krone), ale wszystko wskazuje na to, że mój dziadek prowadził swój sklep w miejscowości Niekursko (Niekosken).
Czy ktoś z Państwa posiada może stare mapy, spisy adresowe lub zdjęcia z okolic 1930 roku, na których widnieją ówczesne punkty handlowe? A może ktoś słyszał o firmie/sklepie prowadzonym przez rodzinę Kulbach?
Będę wdzięczny za każdą informację, wskazówkę dotyczącą dawnych adresów lub kontakt do osób interesujących się historią lokalną Niekurska.
Z góry dziękuję za pomoc!
ielleicht kann einer helfen, ich dachte erst die Aufnahme kommt aus Deutschkrone, aber wie es scheint hatte meine Großvater dieses Geschäft in Niekosken. Weiß zufällig jemand was. Oder gibt es noch Adressen aus der Zeit um 1930 ? - bitte in polnisch übersetzten
LG Maik
Ich suche ein Fahrrad Geschät - Niekosken !
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.