Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)
Re: Tajemnica pilskiego lotniska?!
Piszę o tym samym co jest pod ziemią i jak tam wejść.
Sugerujesz że to jest wejście do podziemi lotniska? Więc po co są tunele na Chopina?
Nie wiem czy trafiłem na to samo miejsce ale zrobiłem małą sesyjkę tego obiektu, dziś już zdewastowanego. Mirek czy potwierdzisz, że to jest to wejście i jeśli pamiętasz co było za drzwiami to napisz
bo ja widziałem dziś w środku...
To nie jest to wejście, tamto zostało zasypane, było w okolicy "ołówka" przy torach za PWL-em w wielkiej dziurze.
Mirek a co takiego "ołówek"? Bo się nie orientuję
zdjęcia te zrobiłem pomiędzy PWL a torami w małym zagłębieniu hmm...
Wiecie co chłopaki? Na lotnisku za hangarami tymi na północy lotniska w lasku są podobne budowle... wiem o tym bo sam tam je widziałem... trzeba iść za hangary i będzie płot z bramą, trzeba kawałek za nim pójść i będzie tego pełno. Może to faktycznie wejścia pod lotnisko?
- marasxt
- PRZYJACIEL
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 2 razy
Ołówek to taki mały betonowy barbakan dla wartownika. Postarasz się to znajdziesz fotki na forum. Co do wejść pod lotnisko to słyszałem, że pilnują ich rezydenci Wehrwolfu, jednego nawet ponoć udało się zdemaskować.
A co to są za ludzie?
- czeslaw
- MODERATOR
- Polubił: 49 razy
- Polubiono: 35 razy
Wehrwolf to są złe Ludki oj złe
Dzisiaj byłem na zwiadzie. Obok ołówka przy torach jest spora dziura i troche różnego rodzaju gruzu. Ja bym kopał tam...
Dzisiaj byłem na zwiadzie. Obok ołówka przy torach jest spora dziura i troche różnego rodzaju gruzu. Ja bym kopał tam...
-
Rekkeswind
Ale Ty chyba nie piszesz na poważniemarasxt pisze:Co do wejść pod lotnisko to słyszałem, że pilnują ich rezydenci Wehrwolfu
Jest to pewnie dziura... na gruz :wink: I raczej bursztynowej komnaty tam nie znajdziesz :wink:czeslaw pisze:Obok ołówka przy torach jest spora dziura i trochę różnego rodzaju gruzu. Ja bym kopał tam...
Mówiąc szczerze wątpię w istnienie w Pile drugiego Mittelwerku. Chociaż ostatnio oglądałem jakiś program na Discovery i tam mówiono właśnie o tym, że Niemcy byli mistrzami w budowaniu podziemnych fabryk, laboratoriów itd. i o tym, że nie które z nich nie zostały odkryte do dnia dzisiejszego. Więc może... :wink: Jak na razie pozostają nam tylko marzenia 
- marasxt
- PRZYJACIEL
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 2 razy
Rekkeswind, to że nie chodzę po terenie lotniska i nie szukam pod nie wejść, wcale nie znaczy, że mnie to nie interesuje. Po prostu tego nie robię bo...
Pozostawiam do Twojej własnej oceny czy napisałem to na poważnie czy nie.
Jeśli moja wypowiedź Cię nie satysfakcjonuje to napisz mi na PW.
Pozostawiam do Twojej własnej oceny czy napisałem to na poważnie czy nie.
Jeśli moja wypowiedź Cię nie satysfakcjonuje to napisz mi na PW.
Ostatnio zwiedziłem sobie kotłownię, świetny obiekt. Na najniższej kondygnacji po prawej stronie znajduje się wejście do jakby tunelu, nie wiem co to, lecz jak widać przysypane to jest. Zapuszczał się może ktoś tam kiedyś i może odpowiedzieć co to takiego lub dokąd prowadzi? Pozdro.
Możliwe, trza sprawdzić czy nie prowadzi do któregoś z koszarowców 8)
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.